pomoc przy budowie domu
Poszukujesz fachowca do malowania ścian lub montowania podłogi? Zajrzyj tutaj, a być może znajdziesz osobę, która realizuje podobne usługi w Twoim mieście!
- Bolebor
pomoc przy budowie domu
Cześć wszystkim! Jestem tu nowy i szukam pomocy przy budowie domu. Budowa domu w Łodzi to dla mnie ogromne wyzwanie, ale jestem pełen optymizmu! Chciałbym poznać Wasze doświadczenia i porady dotyczące wyboru materiałów, wykonawców czy też formalności. Zastanawiam się też nad korzystaniem z pomocy inwestora zastępczego, ale nie wiem, czy to dobre posunięcie. Doradzicie? Czekam na Wasze cenne wskazówki i pozdrawiam! 
Re: pomoc przy budowie domu
Post autor: marciaa »
Cześć, zastanawiam się, czym są tak naprawdę domy pasywne i jakie rozwiązanie mogę mieć dla siebie w kontekście budowy takiego budynku. Czytałam, że one ogólnie ograniczają koszty, są dostosowane do wykorzystania warunków natury, ale jak to się przekłada na korzyści? Interesuje mnie rozwiązanie finalne, tak naprawdę wyliczenie na papierze. Tak, by przekonało to mnie i męża.
Post autor: młodapannica44 »
Jeśli tak jak my bierzecie się za remontowanie domu, to pamiętajcie, że najważniejsze są instalacje. To ,co na zewnątrz można sobie zawsze dołożyć, albo dodać. Od siebie powiem, że mamy do kupienia podgrzewacz wody i wiem, że nie będę na tym oszczędząć. Wymiana, z połączeniami i kuciem ścian byłaby o wiele bardziej bezsensowna.
Post autor: Eleoni »
Tak, na pewno dobrej klasy drzwi zwiększą bezpieczeństwo, a także komfort termiczny i akustyczny. Ja mam u siebie drzwi stalowe KMT Supertherm 90 i takie rozwiązanie polecam. Drzwi są masywne, izolowane pianą pur, posiadają dodatkowe uszczelki. Ud-0,78, a grubość skrzydła wynosi 90 mm. Do tego szeroka paleta kolorystyczna, od bieli i czerni, poprzez kolory klasyczne - dąb, na antracycie kończąc.